ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко – «даішникам»: знаходьте способи забирати наші гроші...

Львівський портал

|

Заступник глави Секретаріату президента України Ігор Пукшин обурений закликом міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до підлеглих активізувати збір штрафів на дорогах для наповнення бюджету МВС. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу глави держави.

За словами І.Пукшина, такий заклик прозвучав на останній розширеній колегії МВС, яка відбулася 6 лютого за участі першого віце-прем`єра Олександра Турчинова та керівників центрального апарату і територіальних управлінь МВС.

«Міністр внутрішніх справ, прогнозуючи проблеми з держбюджетом, зокрема виплатами зарплат працівникам МВС, закликав підлеглих латати дірки у бюджеті МВС за рахунок активізації збору штрафів на дорогах. «Знаходьте способи забирати наші гроші. На грані фолу, але робіть. Там наші зарплати, – такі слова дозволив собі використати Луценко», – стверджує І.Пукшин. При цьому заступник глави Секретаріату президента наголосив, що такі висловлювання можуть викликати громадське обурення.

«Міністру Луценку слід пам`ятати, що штрафи за порушення правил дорожнього руху були підвищені передусім для наведення порядку на дорогах, а не для поповнення фонду зарплат працівників ДАІ, тим більше, що половина зібраних штрафів спрямовується у місцевий бюджет», – підкреслив І.Пукшин.

Заступник глави Секретаріату нагадав, що за неповних 3 місяці дії ініційованих президентом України законодавчих змін у сфері безпеки дорожнього руху вдалося припинити безлад на дорогах і переламати тенденцію зростання кількості ДТП та кількості постраждалих і загиблих на автошляхах. За січень ц.р. скоєно на 40% менше ДТП, а кількість загиблих у них скоротилася на 45%.

«Зараз дуже важливо не займатися профанацією президентської ініціативи, а закінчити наведення порядку на дорогах, перейти на цивілізовані відносини «водій-ДАІшник» та мінімізувати зловживання працівників ДАІ. Штрафи повинні стягувати винятково у спосіб, визначений законом», – наголосив І.Пукшин.

«Водії не винні, і не потрібно нікого ставити у «стійло», як образно висловлюється міністр. Потрібно робити свою роботу, а не шукати, як перекласти на інших свою відповідальність», – звернув увагу заступник глави Секретаріату.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *