ОСТАННІ НОВИНИ

Ціну газу на виробництво тепла для бюджетних установ піднято на 38%

Львівський портал

|

З січня цього року ДК «Газ України», дочірня компанія Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», підняла на 38% ціну газу для ЛМКП «Львівтеплоенерго» на виробництво тепла для бюджетних установ та інших юридичних осіб. Як повідомляє прес-служба міської ради, ціна газу зросла з 1857,31 грн до 2570,7 грн.

Для мешканців тариф на теплопостачання не зміниться.

Оскільки ДК «Газ України» є постачальником газу на виробництво тепла для ЛМКП «Львівтеплоенерго», ДК «Газ України» уже за січень цього року провело нарахування «Львівтеплоенерго» за новими цінами. У свою чергу ЛМКП «Львівтеплоенерго», не знаючи про зміни, провело нарахування своїм споживачам, які фінансуються з бюджету, згідно з діючим тарифом за старою ціною.

Відповідно до змін, що склалися, ЛМКП «Львівтеплоенерго» через різницю в ціні отримало збитки у січні цього року приблизно на 6 млн грн.

Зараз підприємство скерувало у Державну інспекцію з контролю за цінами проект корегування тарифу на гаряче водопостачання та тепло для юридичних осіб – підприємств. Право на корегування тарифу у зв’язку із зміною ціни складових витрат тарифу дає Постанова Кабміну № 955.

«Попри те, що процедура корегування тарифів сьогодні спрощена, вона потребує часу. Поки вирішуватиметься доля тарифу, ДК «Газ України» й надалі обчислюватиме спожитий природний газ на виробництво тепла для бюджетних установ за новими цінами, що спричинюватиме нові збитки ЛМКП «Львівтеплоенерго»», – повідомив директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Богдан Кіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *