ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко не дозволить реалізувати план Тимошенко щодо демпінгового продажу обленерго та «Укртелекому»

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко не допустить розпродажу за безцінь стратегічних об’єктів України, в тому числі і «Укртелекому». Про це сьогодні на брифінгу заявив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента України Роман Жуковський, – передає УНІАН.

Представник СП вчергове розкритикував бюджетну політику уряду. За його словами, викликає велике занепокоєння, що в цей складний час для країни уряд дуже швидко хоче продати стратегічні підприємства України.

Серед інших до таких стратегічних об’єктів входить і «Укртелеком». «Президент не дасть розпродати за безцінь державні стратегічні об’єкти для того, щоб фактично прикрити неефективну бюджетну політику, не вносячи змін до бюджету», – сказав Р.Жуковський.

Він вкотре наголосив на необхідності внесення змін до державного бюджету.

Нагадаємо, виконуючий обов`язків голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко 9 лютого повідомив, що, за попередньою оцінкою Фонду державного майна України, вартість запланованого до продажу 67,79% пакета акцій ВАТ “Укртелеком” становить 7,5 млрд грн. «Попередня оцінка ФДМУ становила 7,5 мільярдів і на комісії (приватизаційній – УНІАН), якщо дійде до розгляду на комісії, ми встановлюватимемо реальну ціну», – сказав він. За інформацією в.о. голови Фонду, номінальна вартість 67,79% акцій «Укртелекому» становить 3,5 млрд грн.

Д.Парфененко також додав, що оцінна ціна цього пакета в розмірі «25 мільярдів, 35 і так далі, яка фігурує в ЗМІ, на сьогодні поки що не відповідає дійсності, оскільки ніякі рішення щодо приватизації «Укртелекому» не приймалися і ціна не розраховувалася».

Водночас міністр транспорту і зв`язку України Йосип Вінський 4 лютого заявив, що уряд планує в березні провести приватизацію «Укртелекому».

Міністр зазначив, що продаж цього об`єкта сьогодні реальний і можливий і стартова ціна підприємства може скласти 25 млрд грн.

«Моя позиція – не менше 25 млрд грн. Я думаю, що з`явиться інвестор, який у цих умовах купить за такі гроші «Укртелеком», – сказав Й.Вінський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *