ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники «Львівсільмашу» до квітня отримають заборговані їм 1,5 млн грн

Львівський портал

|

За сприяння відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області примирна комісія закінчила розгляд колективного трудового спору між найманими працівниками ВАТ "Завод "Львівсільмаш" та адміністрацією ВАТ "Завод "Львівсільмаш", який офіційно зареєстровано 9 грудня 2008 року. У процесі розгляду колективного трудового спору задоволено п’ять вимог найманих працівників щодо погашення заборгованості з заробітної плати на суму 1,5 млн грн. Про це повідомляє ZAXID.NET, посилаючись на Національну службу посередництва і примирення у Львівській області.

Також задоволено вимоги оплати простою не з вини працівників, виплати заробітної плати за час відпустки, забезпечення продуктивної зайнятості, непроведення скорочення чисельності працівників із порушенням вимог галузевої угоди.

На виконання першої вимоги прийнято рішення адміністрації ВАТ "Завод "Львівсільмаш" виплатити заборговану заробітну плату в сумі 1500,0 тис. грн до 12.04.2009 року згідно з таким графіком виплати заборгованої заробітної плати:

січень 2009 р. – 500 тис. грн;

лютий 2009 р. – 500 тис. грн;

березень 2009 р. – 500 тис. грн.

На виконання вказаного графіку в січні 2009 року погашено заборговану заробітну плату працівникам ВАТ "Завод "Львівсільмаш" на суму 581,0 тис. грн, що становить 116% виконання графіку.

Одночасно прийнято рішення виплату поточної заробітної плати здійснювати відповідно до вимог статті 115 КЗпП України, пункту 7.10 колективного договору підприємства.

Щодо інших чотирьох вимог найманих працівників адміністрація ВАТ "Завод "Львівсільмаш" в особі голови правління Сабашука П.П. взяла на себе такі зобов’язання: з 01.01.2009 р. здійснювати оплату простоїв не з вини працівників згідно з вимогами статті 113 КЗпП України з урахуванням положень розділу IV колективного договору; здійснювати виплату заробітної плати за час відпустки відповідно до статті 21 Закону України "Про відпустки" згідно із затвердженим графіком відпусток; забезпечити продуктивну зайнятість працівників згідно з прийнятим режимом роботи на рік, можливі зміни режиму роботи погоджувати з профспілками; не проводити скорочення працівників із порушенням вимог пункту 4.1.3. галузевої угоди. Штатну кількість працівників визначити відповідно до організації структури заводу та погодити з профспілками згідно з чинним законодавством.

Відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області у взаємодії з Львівською облдержадміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою, обласною організацією галузевої профспілки здійснюватиме контроль та сприяння у виконанні прийнятих рішень.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *