ОСТАННІ НОВИНИ

Енергопостачання та життєдіяльність Львівщини під загрозою – обленерго

Львівський портал

|

Борг споживачів перед ВАТ „Львівобленерго” станом на 31 січня 2009 року

зріс до 66 млн 71 тис. грн, тоді як борг на 1 січня 2009 року становив 52 млн 972 тис. грн. Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

Зокрема, населення заборгувало «Львівобленерго» 17,6 млн грн, що на 4,4 млн грн більше, ніж на 1 січня 2009 року. Борг підприємств та організацій, що їх фінансують із державного бюджету, в січні 2009 року зріс майже вдвічі, до 3,6 млн грн, а борг підприємств та організацій, які фінансують із місцевого бюджету, зріс до 1,2 млн грн, що на 1 млн 16 тис. грн більше, ніж на 1 січня 2009 року. Окрім цього, борг комунального господарства зріс до 10,7 млн грн, сільськогосподарські споживачі заборгували 1,6 млн грн, промислові споживачі – 23,6 млн грн.     

Як зазначає відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”, стан розрахунків споживачів за спожиту електроенергію впливає на рівень розрахунків товариства з енергоринком, а відтак на надійність електропостачання та життєдіяльність регіону. 

Товариство працює з енергоринком України згідно з договором: купує електроенергію та розраховується за неї у визначені договором терміни. Зі свого боку, споживачі мають укладені договори з ВАТ „Львівобленерго”, де чітко прописано обов’язки обох сторін та вказані терміни розрахунків.

ВАТ „Львівобленерго”, керуючись у своїй діяльності суто чинним законодавством, зобов’язане припиняти повністю або частково постачання електричної енергії боржникам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *