ОСТАННІ НОВИНИ

Реальний обсяг прямих іноземних інвестицій на Львівщину зменшується – статистика

Львівський портал

|

Унаслідок різкого зростання курсу долара наприкінці минулого року іноземні

інвестиції в економіці області «схудли» більш ніж на 100 млн дол. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Станом на 1 січня 2009 року обсяг прямих іноземних інвестицій Львівщини становив 930,7 млн дол. США, що на 20,6% більше, ніж на початок 2008 року, але порівняно з 1 жовтня їх обсяг зменшився на 5%.

Через нестабільну фінансову та економічну ситуацію в державі притік

інвестицій у другій половині минулого року значно скоротився. Зокрема, у ІV кварталі 2008 року надійшло іноземних інвестицій удвічі менше, ніж у І кварталі та утричі менше порівняно з ІV кварталом 2007 року.

Загалом упродовж 2008 року у підприємства та організації Львівщини залучено 319,1 млн дол. США прямих іноземних інвестицій, що на 7,5% менше обсягу 2007 року.

Інвестували в економіку області у 2008 році партнери з 31 країни, шість із них забезпечили майже 85% обсягу надходження: Кіпр, Сполучене Королівство, Сполучені Штати, Австрія, Польща та Данія. Водночас, за весь період інвестування найбільші вкладення в економіку Львівщини надійшли з Польщі.

З обсягу прямих іноземних інвестицій, які надійшли упродовж року, близько

чверті спрямовано у промисловість (78 млн дол.), майже стільки ж – у сільське господарство (77,6 млн дол.), 18% – у фінансову діяльність (56,3 млн дол.).

Натомість упродовж року нерезиденти вилучили 50,5 млн дол. прямих

інвестицій, з них унаслідок переходу прав власності українській стороні – 40 млн дол., повернення капіталу у вигляді грошових внесків – 5,1 млн дол., рухомого і нерухомого майна – 1,5 млн дол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *