ОСТАННІ НОВИНИ

Підвищення плати за паркування втричі неможливе – Смірнов

Львівський портал

|

Плановане підвищення за паркування втричі є неможливим. У цьому переконаний  депутат Львівської міської ради Сергій Смірнов.

За його словами, складається таке враження, що чиновники не спілкуються між собою і не приймають до уваги рішення, що їх приймає міська рада.

«Під час розгляду бюджету на 2009 рік депутати визначили, що в цей кризовий час місто не підніматиме місцеві збори більш ніж на 15%. І це правильно, адже доходи львів’ян реально падають і вони не в змозі платити щоразу більше. По-перше, на практиці, якщо застосовувати цю норму до паркування, це означає, що тариф не може бути більшим за 1 гривню 15 копійок. А по-друге, це положення містить низку невідповідностей законодавству України. Зокрема, застосування евакуаторів та блокіраторів коліс», – стверджує Сергій Смірнов.   

За словами Смірнова, прагнучи навести порядок у місті,  потрібно починати з себе, «виконувати закони України і рішення міської ради. І в обов’язковому порядку зайнятися облаштуванням зон паркування. Те саме стосується й оплати за паркування».

«Управлінню відомо, що фактична оплата за паркування є більшою, ніж чинний тариф 1 гривня за годину – він уже сягає від 2-3 гривень за годину. Так само, як дуже давно біля міського вокзалу діє платне паркування. Щоб переконатися в цьому, достатньо туди заїхати. Якщо нововеддення полягає в заміні назви – з платного паркування на платний в’їзд, то це нічого не змінює. Але я, справді, був би радий, якби і там, і загалом по місту, навели лад. До автівок застосовуватимуть чинні тарифи, місто отримуватиме повною мірою встановлену плату, а кошти від штрафів та діяльності евакуаторів підуть на покращення доріг, облаштування тротуарів і місць паркування», – додав С. Смірнов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *