ОСТАННІ НОВИНИ

Жителям Львівщини відшкодовуватимуть відсотки кредитів на заходи з енергозбереження

Львівський портал

|

Львівська обласна державна адміністрація пропонує жителям Львова та області скористатися програмою енергозбереження для бюджетної сфери та населення, яка передбачає відшкодування відсотків за кредитами, залученими фізичними особами на впровадження енергозберігаючих заходів. Як розповів сьогодні під час прес-конференції начальник відділу з енергозбереження ЛОДА Назарій Романчук, цьогоріч в обласному бюджеті на реалізацію програми закладено 3,5 мільйона гривень.

Зокрема, за словами Назарія Романчука, програма енергозбереження передбачає, що за кошти обласного бюджету відшкодовують 15% відсоткової ставки кредиту. Натомість позичальник відшкодовує саме тіло кредиту та решту відсотків.

Отримати кредит на енергозбереження за обласною програмою відшкодування частини відсотків можна буде орієнтовно з 1 березня. Щоправда, видаватимуть такі кредити лише чотири банківські установи: «Ощадбанк», «Кредобанк», банк «Львів» і банк «УБРП». Окрім цього, видаватимуть кредити і 12 кредитних спілок Львівщини.

Аби отримати кредит, потрібно у відповідному банку повідомити про бажання отримати кредит за обласною програмою енергозбереження і подати перелік документів, які вимагає банк. Після отримання готівки в національній валюті необхідно подати у банківську установу чи кредитну спілку документи, які підтверджують те, що отримані кошти використано на ті чи інші заходи енергозбереження. Тобто на утеплення помешкань, заміну вікон, дверей чи балконних конструкцій, встановлення чи заміну системи індивідуального опалення тощо.

За словами Назарія Романчука, обласна програма енергозбереження діє вже третій рік. Упродовж 2007 – 2008 років цією програмою скористалося близько п’яти тисяч жителів Львівської області, з яких орієнтовно 40 % – львів’яни. Що ж стосується розміру кредитів на енергозбереження, то протягом 2008 року він становив 5 – 8 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *