ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко продовжує звинувачувати в кризі НБУ

Львівський портал

|

Підвищення цін на всі види товарів і послуг пов’язане з дестабілізацією валютного курсу. Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народних депутатів.

Юлія Тимошенко заявила, що на сьогодні курс в України не може перевищувати 6 – 6,5 гривень за долар: „Більше 7 грн він бути не може – це неприродно, це штучні речі, які не пояснюються жодними економічними або фінансовими обставинами”.

За словами глави уряду, завищений курс долара призводить до здорожчання усіх імпортованих товарів, зокрема продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів, лікарських засобів, що, зі свого боку, зумовлює підвищення цін на товари, які виробляють на внутрішньому ринку. „Все подорожчання сьогодні в країні на всі продукти, які споживають люди, пов’язано з курсом долар-гривня. Більше підстав немає”, – наголосила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр нагадала, що урядові, за Конституцією, заборонено втручатися у діяльність Національного банку України, тому він не має повноважень щодо впливу на курсову політику в країні.

Юлія Тимошенко зазначила, що поки Президент України не внесе нову кандидатуру голови НБУ в парламент, неможливо буде стабілізувати національну валюту та привести до норми ціни на внутрішньому ринку. „Поки не поставимо гривню в її природній розмір, у нас будуть такі проблеми”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *