ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року на Львівщині кількість безробітних зросла на 6,8 тис.

Львівський портал

|

Ситуація у сфері зайнятості Львівщини у січні цього року істотно не змінилася. Про це повідомляє обласний центр зайнятості. За результатами моніторингу, у січні  цього року в центрах зайнятості зареєструвалися 6,8 тис. осіб, що в 1,8 раза менше, ніж у грудні минулого року.

Серед тих, хто шукав роботу за посередництва служби зайнятості, переважали представники робітничих професій. Це, зокрема, продавці продовольчих і непродовольчих товарів, водії автомобіля 3, 2, 1 класу, швачки, слюсарі-ремонтники, охоронці, столяри, водії вантажних автомобілів з великою вантажопідйомністю, бармени, офіціанти, мулярі, малярі, трактористи, слюсарі з механоскладальних робіт тощо. З числа службовців: менеджери, бухгалтери, вчителі середніх навчально-виховних закладів, інженери, медсестри, експедитори, адміністратори, механіки, касири та інші.

Упродовж січня п. р. надійшла інформація про наявність 3,1 тис. вакансій. Зокрема, підприємства пропонують роботу для швачок, охоронців, електрогазозварників, слюсарів-ремонтників, продавців продовольчих товарів, водіїв, малярів, слюсарів з ремонту рухомого складу. Складніше знайти роботу службовцям, проте є потреба у спеціалістах державної служби, лікарях, інженерах, менеджерах зі збуту, майстрах виробничого навчання.

Станом на 04.02.2009 р. в центрах зайнятості Львівщини на обліку перебуває 44,7 тис. мешканців області, працедавці задекларували наявність 2,4 тис. вільних робочих місць. На одну вакансію нині претендують 19 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *