ОСТАННІ НОВИНИ

У зростанні цін на бензин та дизпальне Тимошенко звинувачує Нацбанк

Львівський портал

|

Подорожчання бензину та дизельного пального на внутрішньому ринку зумовлено завищеним курсом долара до гривні. Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила вчора на прес-конференції, передає управління у зв`язках із ЗМІ секретаріату КМУ.

Юлія Тимошенко пояснила, що до України завозять імпортовані нафтопродукти, і тому курс гривня-долар значно відбивається на встановленні ціни на бензин та дизпальне у роздрібній торгівлі.

Прем’єр-міністр підкреслила, що Національний банк України не вживає заходів зі стабілізації курсу гривні, який на сьогодні має становити 6 – 6,50 гривень за долар. «Уряд робитиме все для того, щоб усе ж таки НБУ проводив таку політику, яка зміцнює гривню», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр зазначила, що вчора під час спеціальної наради з виробниками та імпортерами нафтопродуктів уряд доручив Державній інспекції з контролю за цінами та Антимонопольному комітету України протягом тижня вивчити ситуацію з ціноутворенням на нафтопродукти на внутрішньому ринку. За її словами, після завершення перевірки АМК прийме рішення відповідно до чинного законодавства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *