ОСТАННІ НОВИНИ

НБУ очолив "чорний список" банків

Львівський портал

|

Національний банк України посів перше місце в "чорному списку" банків, складений на основі дослідження шляхом анкетування та інтерв`ювання підприємців. Про це заявив сьогодні на прес-конференції на тему "Банківська революція підприємців" лідер Партії малого та середнього бізнесу Ярослав Місяць.

Основними причинами "лідерства" НБУ стали: заборона банкам достроково видавати депозити населенню, підвищення облікової ставки за кредитами для банків з 10% до 12%, непрозоре використання кредиту МВФ, допущення коливання курсу гривні, видача коштів на рефінансування "обраних " банків, а також те, що НБУ зобов`язав банки здійснювати переоцінку заставного майна.

Друге місце в оприлюдненому сьогодні списку зайняв "Укрсиббанк", далі йдуть "Укрсоцбанк", "Дельта Банк", "Надра Банк", "Альфа-Банк", "ОТРбанк", "Кредобанк" і "Правекс-Банк". Причини такого ставлення підприємців до банків такі: припинення видачі вкладів за депозитами, у яких закінчився термін дії, підвищення ставки за гривневими і доларовими кредитами в односторонньому порядку, "вибивання" з клієнтів боргів за допомогою колекторських служб, незрозумілі причини нарахувань відсотків, "телефонний тероризм ", необґрунтована трата коштів на рекламну кампанію попри складне матеріальне становище.

За інформацією ЛІГАБізнесІнформ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *