ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенка непокоять скарги українців на неправомірні дії прокуратури

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Генеральним прокурором Олександром Медведьком. Основною темою зустрічі став захист конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування, – передає прес-служба президента.

На початку зустрічі глава держави констатував, що фактично у кожному третьому зверненні, які надходили до президента України упродовж 2008 року, громадяни скаржаться на незадовільну роботу правоохоронних органів та суду.

Аналіз динаміки надходження звернень громадян з питань забезпечення законності та охорони правопорядку на ім`я президента України свідчить, що за підсумками 2008 року,  порівняно з аналогічним періодом 2007 року, спостерігається збільшення кількості порушених питань у цій категорії на 15 %. Найбільш високі темпи збільшення таких звернень спостерігаються у Черкаській, Тернопільській, Львівській областях.

«Мене турбує цей показник», – прокоментував президент статистику.

Найчастіше, як свідчить аналіз таких звернень, громадяни скаржаться на:

неправомірні дії працівників прокуратури; відмову у порушенні кримінальних справ і безпідставне закриття кримінальних справ; тяганину при розслідуванні кримінальних справ.

Президент запропонував провести розширене засідання колегії прокуратури, під час якого обговорити роботу органів прокуратури зі зверненнями громадян, у тому числі на роботу правоохоронних органів та органів прокуратури. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *