ОСТАННІ НОВИНИ

Львів представить УЄФА свою концепцію розміщення фан-зон при Євро-2012

Львівський портал

|

Департамент Євро-2012 спільно з Національним університетом  «Львівська Політехніка» розробив концепцію розміщення фан-зон у Львові під час проведення чемпіонату Європи з футболу. Про це сьогодні повідомив під час брифінгу директор Департаменту Євро-2012 Олег Засадний.

За його словами, фан-зони потрібні для комфортного розміщення футбольних вболівальників, які приїздять до Львова. Очікується, що загальна кількість фанів із сусідніх країн може становити близько 60 тисяч осіб.

«Ми хочемо показати місто з найкращої сторони, показати його прекрасний туристичний потенціал, презентувати історичну спадщину. Розробка концепції розміщення фан-зон у Львові є одним з важливих питань для гарного, безпечного та комфортного перебування вболівальників під час футбольних матчів. Адже самі футбольні матчі займають близько 10% від загального часу проведеного вболівальниками в приймаючих містах. Концепцію розміщення фан-зон у місті ми представмо УЄФА», – сказав Олег Засадний.

Зокрема розробка концепції фан-зони була розроблена на основі аналізу досвіду функціонування фан-зон під час проведення Євро-2008 та Чемпіонату світу 2006. Концепцію висловив у своєму магістерському дипломі на тему «Формування дизайну концепції предметного середовища фан-зон до Євро-2012» студент «Львівської політехніки» Юрій Волощак. За словами О. Засадного, ідеї та пропозиції цього студента можуть бути реалізовані 2012 року.

Згідного з розробленим проектом, основна увага буде зосереджена на фан-зоні закритого типу, який буде розміщено на площі Ринок.

«Я запропонував використати три сторони площі, окрім тієї, де розташований головний вхід до Ратуші та на якому відбувається рух транспорту. Ця фан-зона розрахована на 10 тисяч осіб. По кутах пропоную поставити дві сцени, що будуть обладнані моніторами 3Х4. Також запроектовано вхід з металевої легкої конструкція, яка призначатиметься для візуальної ідентифікації», – розповів Юрій Волощак.

Крім того, за словами проектанта, на кожній з трьох сторін площі Ринок будуть розміщені зони, так би мовити намети: харчування, інформацій, медичної служби, МНС, служби безпеки і санвузлів.

«Намети легкі в трансформації, тому їх можна використовувати фактично багатофункціонально. А це може бути і намет для сувенірів, і як захист від сонця та дощу тощо», – додає Волощак.

Окрім площі Ринок, невеличкі фан-зони будуть розміщені також біля пам’ятника Іванові Франку, у парку культури та відпочинку імені Б. Хмельницького, у Стрийському парку та на Сихові. За словами Засадного, окремою ідеєю є облаштування фан-зон на стадіонах міста.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *