ОСТАННІ НОВИНИ

Слухати «брехунець» буде вдвічі дешевше

Львівський портал

|

Абонентська щомісячна плата за користування радіоточкою дротового мовлення з 1 лютого 2009 року знижена вдвічі. Про це УНІАН повідомив заступник міністра транспорту і зв`язку, голова Державної адміністрації зв`язку Олег Проживальський.

За його словами, з 1 лютого 2009 року щомісячна абонентна плата за користування радіоточкою для фізичних осіб і бюджетних організацій становитиме 2 грн 50 коп., для інших організацій – 3 грн 25 коп.

«Таке рішення прийняте за результатами робочої наради з прем`єр-міністром України. Зниження тарифів, особливо за нинішніх фінансово-економічних умов, працюватиме на захист конституційних прав громадян щодо забезпечення доступу до інформації», – зазначив О.Проживальський.

Також удвічі – до 1 грн 50 коп. – знижена абонплата за користування кожною основною радіоточкою відомчих радіотрансляційних вузлів дротового радіомовлення.

Нагадаємо, тарифи на послуги дротового радіомовлення були підвищені згідно з наказом ВАТ «Укртелеком» від 23 вересня в 2008 р. №348. Відповідно до цього наказу, з 1 жовтня 2008 року абонентська плата за користування основною радіоточкою для населення склала 6 грн за місяць (з ПДВ), замість 1,80 грн, як це було раніше. Абонентська плата за користування радіоточкою для юридичних осіб – 9 грн (з ПДВ), замість 1,80-3 грн.

ВАТ «Укртелеком» – єдиний оператор в Україні, який надає послуги дротового радіомовлення з усієї території країни.

У жовтні 2008 року АМКУ поставив вимогу «Укртелекому» обґрунтувати підвищення тарифів і розпочав відповідне дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *