ОСТАННІ НОВИНИ

Ухвали, що їх не підписує Садовий, має підписати Квурт – Смірнов

Львівський портал

|

Ситуацію з ухвалами, що їх не підписує міський голова Львова, міг би вирішити секретар міської ради, і ці документи допомогли б місту вирішувати проблеми, вважає депутат міської ради Сергій Смірнов.

«Наприклад, якби ухвала про антикризові заходи набула чинності, то Львів зміг би купити не луцький, а львівський тролейбус», – переконаний депутат.

За словами депутата, непідписання ухвали про антикризові заходи призводить до того, що Львів закуповує тролейбуси в Луцьку, а не у Львові.

«Нагадаю, ухвалою передбачена перевага в закупівлях саме місцевого виробника. Відтак, якби ухвала діяла, місто могло б купити не луцький, а львівський тролейбус. У цифрах це виглядає наочніше: 1 мільйон гривень за тролейбус – це майже тисяча сімсот мінімальних місячних зарплат. Причому, зарплат для львів’ян, і податки з цих зарплат поверталися б у місто. А нині ми віддаємо гроші в інші міста й поповнюємо інші бюджети», – стверджує Сергій Смірнов.

Що стосується відсутньої ухвали про бюджет, то це, на думку депутата, загалом може зупинити місто. «Проблеми «Львівводоканалу» і «Львівелектротрансу» – лише початок. До прикладу, виконавчі органи пропонують зараз вирішити фінансові труднощі «Львівелетротрансу», внісши зміни до прийнятого міськрадою бюджету. Але ухвали про бюджет немає! Відтак, і зміни нема куди вносити. А на черзі – лікарні, школи і дитячі садки», – говорить Сергій Смірнов.

Водночас, за словами Сергія Смірнова, вихід є, і він простий та законний. «Саме секретарю ради закон про місцеве самоврядування надає можливість підписання ухвал і їх оприлюднення в подібних до нинішнього випадках. Тому в цій ситуації секретар ради мав би підписати всі ухвали, які було прийнято, і стосовно яких немає вето міського голови. Це дало б змогу розблокувати значне коло питань і вирішувати нагальні проблеми міської господарки», – переконаний депутат.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *