ОСТАННІ НОВИНИ

Для безпритульних тварин у Львові відкрито новий ветеринарний кабінет

Львівський портал

|

Для надання невідкладної допомоги безпритульним тваринам, а також проведення стерилізації у комунальному підприємстві «Лев» облаштовано новий ветеринарний кабінет. Як повідомляє прес-служба ЛМР, у кабінеті обладнано терапевтичну та операційну кімнати, де працюють три ветеринарні лікарі та фельдшер.

Ветеринари підприємства надають допомогу також домашнім тваринам, оскільки мають відповідну ліцензію.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття ветеринарного кабінету, на яке завітали представники основних ветеринарних установ міста.

«Відкриття такого кабінету дає змогу значимо збільшити обсяги стерилізації безпритульних тварин і відповідно вплинути на їх чисельність. Торік було простерилізовано майже 200 таких тварин», – повідомив начальник ветеринарного відділу ЛМР Ігор Угрин.

«Понад 80 % дзвінків у ЛКП «ЛЕВ» надходять від обурених мешканців Львова. Вони скаржаться на відносно велику кількість безпритульних собак на вулицях, яка заважає їм своїм сусідством. Інша ж частина мешканців міста у своїх мікрорайонах годують та доглядають тварин, хоча й неохоче виявляють свою громадську позицію щодо захисту тварин», – каже директор ЛКП «Лев» Олександр Стаєнний.

На думку працівників ЛКП «Лев», вирішити проблему безпритульних тварин на вулицях можна за допомогою стерилізації та кастрації, але не тільки безпритульних, а й домашніх, які не мають племінної цінності. Іншим вирішальним чинником є покарання людей, які позбавляють тварину домівки. Тільки таким чином можна зменшити їх кількість на вулицях міста, вважають захисники тварин.

«Цього року ми впроваджуватимемо програму безкоштовної стерилізації тварин на базі цього ветеринарного кабінету. Ветеринари з різних клінік безкоштовно проводитимуть стерилізацію за кошти, які зможемо зібрати», – каже директор Західноукраїнського товариства захисту тварин Андрій Курач.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *