ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року буде не бюджет розвитку, а бюджет виживання – Людмила Козак

Львівський портал

|

У п’ятницю, 23 січня, депутати Львівської обласної ради на сесії прийматимуть бюджет області-2009. Як повідомила «Львівському порталу» заступник голови Львівської облради Людмила Козак, під час бюджетних слухань у постійних комісіях було домовлено, що на цій сесії розглядатимуть суто бюджет. Програму соціально-економічного розвитку області та галузеві програми розглядатимуть на наступному пленарному засіданні, яке відбудеться в лютому.

«Обговорюючи проект бюджету, ми домовилися, що на цій сесії приймаємо захищені статті і галузеві програми однією цифрою, не розшифровуючи, які це програми. У зв’язку з економічною кризою, ми будемо вносити корективи у програму соціально-економічного розвитку. Це буде, фактично, не програма розвитку, а програма антикризових заходів. Як сказав начальник головного фінансового управління, який представляв бюджет на президії, це бюджет не розвитку, а бюджет виживання. Видатки на низку програм скорочено. Особливістю бюджетного процесу цього року є те, що ми працюємо в умовах фінансово-економічної кризи і, звичайно, ми повинні забезпечити виконання захищених статей, а це видатки на заробітну плату, комунальні послуги, медикаменти, харчування у бюджетних установах та виконання пріоритетних напрямів», – зазначила Л. Козак.

У проекті бюджету області на 2009 рік загальний обсяг доходів становить 2 млрд 746 млн грн, а видаткова частина – 2 млрд 785 млн грн. «Тобто видаткова частина майже на 40 млн грн перевищує дохідну. Деякий дефіцит є, але видатки більші з урахуванням перехідних залишків. Отже, можна сказати, що бюджет збалансований. Я оптимістка і думаю, що він реальний до виконання. Головне, нам потрібно забезпечити найважливіше: вберегти робочі місця, подбати про підтримку малого і середнього бізнесу. А відтак і дохідну частину буде забезпечено. Наразі ж найбільше переживаю, щоб бюджет залишився збалансованим, тобто, щоб з голосу на сесії не прийняли якесь популістське рішення, яке потім виявиться неможливим до виконання. Тому ми провели зустріч із керівниками фракцій і домовилися за ті кілька днів детально обговорити проект і ще до сесії внести поправки й пропозиції. Щоб на сесії з голосу нічого не пропонувати. Утім, побачимо, як вийде», – додала заступник голови ЛОР.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *