ОСТАННІ НОВИНИ

На 2009 рік збільшено пільги для малозабезпечених сімей та інвалідів на 22,5%

Львівський портал

|

У державному бюджеті на 2009 рік видатки на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам збільшено з урахуванням індексу інфляції на 22,5% (з 13,0 до 15,9 млрд грн) проти показників 2008 року. Про це повідомляють на сайті Міністерства праці та соціальної політики.
Як прокоментувала міністр праці Людмила Денісова журналістам, у зв’язку з підвищенням цін на житлово-комунальні послуги збільшено на 32% обсяг субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню для оплати житлово-комунальних послуг з 4,5 до 5,9 млрд грн, а загальний обсяг субвенції на надання пільг та житлових субсидій збільшено на 23% (з 6,47 до 7,97 млрд грн). Крім того, у 2009 році вперше за кошти державного бюджету передбачено компенсацію за використаний газ, електроенергію та опалення шахтарям, а також надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг пенсіонерам-бібліотекарям.
За словами Л. Денісової, 20 грудня 2008 року уряд прийняв важливе рішення щодо посилення соціального захисту громадян в умовах економічної кризи, яке дозволить уже в перші місяці після втрати роботи надати державну підтримку малозабезпеченим сім’ям для оплати житлово-комунальних послуг та соціальну допомогу.
Розміри державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, що їх виплачують, керуючись розмірами прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, та дітей відповідного віку, залишено на рівні грудня попереднього року. Вони становитимуть: 747 грн інвалідам І групи; 544 грн інвалідам ІІ і ІІІ групи; від 544 – 873,4 грн на дітей-інвалідів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *