ОСТАННІ НОВИНИ

Стецьків прогнозує, що виконати бюджет буде важко

Львівський портал

|

Голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків прогнозує, що виконати цьогорічний бюджет буде важко, хоча він і не змінився.„Вже у понеділок, на пленарному засіданні ми прийматимемо загальну частину бюджету. Що ж стосується бюджету розвитку, то всі депутатські комісії та виконавчі органи Львівської міськради погодились із тим, що його затверджуватимемо на початку лютого. Ми не хочемо поспішати, бо треба провести повноцінний аналіз минулорічного бюджету розвитку та визначити, якою буде дохідна частина на цей рік”, – повідомив Андрій Стецьків.

За його словами, цифри загального бюджету 2009-го року триматимуться на тому ж рівні, що й минулого року. „Доходи загальної частини бюджету – близько 1 мільярда 61 мільйона гривень. Видатки теж мали б залишитись, по суті, на рівні минулорічних. Так, на ЖКГ передбачено 104 мільйони гривень, на освіту загалом близько 420 мільйонів гривень, на охорону здоров’я – близько 290 мільйонів”, – повідомив голова бюджетної комісії.

На думку Андрія Стецьківа, у 2009 році можуть виникнути проблеми із дохідною частиною загального бюджету – в умовах економічної кризи виконати заплановане буде доволі таки складно. „Я досить скептично ставлюсь до цифр, викладених у дохідній частині. Як на мене, виконати її буде досить важко. По-перше, в країні економічна криза. По-друге, держава не додала місту нових прибутків, адже види податків зберігаються на рівні минулого року. Єдине, що податок із транспортних засобів стовідсотково залишатиметься у міському бюджеті”, – повідомив депутат.

На його переконання, при прийнятті міського бюджету особливу увагу треба буде приділити видатковій частині, прописаній у антикризових заходах, програму яких ЛМР прийняла ще минуло річ. „Передовсім, увагу слід зосередити на фінансування захищених статей та на утримання господарки міста. І тільки після цього – на організацію якихось масштабних заходів у місті”, – вважає Андрій Стецьків.  

Що ж стосується бюджету 2008 року, то каже голова бюджетної комісії, стовідсотково він так і не виконаний. „Зараз бюджетна комісія чекає остаточних цифр із міського казначейства. Тому говорити про конкретні недовиконані суми нема змоги. Можу сказати, що у 2009-й рік ми увійшли з боргами, котрі складають близько 50 мільйонів гривень”, – резюмував Андрій Стецьків.

Одразу ж після прийняття державного бюджету у місті розпочались бюджетні слухання. Бюджетна комісія ЛМР провела три відкритих засідання спільно з головами депутатських фракцій та головними розпорядниками бюджетних коштів. Завтра ж відбудеться підсумкове відкрите засідання бюджетної комісії, на якому збалансовуватимуть дохідну та видаткову частини загального бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *