ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада запропонувала Львову нереальний до виконання бюджет – Кужелюк

Львівський портал

|

Цього року міській раді Львова буде складно прийняти реальний для виконання бюджет міста, заявив член бюджетної комісії у Львівській міській раді, голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелюк. За його словами, цьогоріч Верховна Рада запропонувала контрольні цифри, які не відповідають дійсності.  

За його даними, доходи загального фонду бюджету Львова без трансфертів і дотацій передбачаються на рівні 1 мільярда 66 мільйонів гривень проти 1 мільярда 20 мільйонів, які були затверджені торік. «Як на мене, то ми маємо реальні шанси недобрати 165 мільйонів загального фонду. Як бачимо – нічого втішного. Крім того, зважаючи на ріст цін, доходи Львова впадуть так само, як впали доходи звичайних громадян», – зазначив Ю.Кужелюк.

За словами депутата, прогнозованим цього року є зменшення основного джерела доходів міста – надходжень від податку з доходів фізичних осіб. «Вже сьогодні податкова прогнозує зменшення податків з доходів фізичних осіб на 100 мільйонів гривень. І це не дивно, адже криза змушує підприємства скорочувати чи навіть згортати виробництво», – прокоментував депутат.

Ю.Кужелюк також повідомив, що необгрунтовано Львову завищили «другий кошик доходів». Якщо торік він складав 151 мільйон гривень, то тепер держава зорієнтувала львів’ян на збільшення його в півтора рази, тобто до 221 мільйона. «Порівняно з тими грошима, які запланувала нам Верховна Рада, я впевнений, ми не доберемо 65 мільйонів. Адже нам безпідставно завищили в півтора рази прогноз доходів від орендної плати за землю, прибутки від земельного податку та вдвічі завищили статтю доходів від податку на рекламу», – пояснив депутат.

Відтак цьогорічний загальний фонд бюджету Львова Юрій Кужелюк називає нереальним і дуже складним для виконання. «У цивілізованому світі бюджет є фінансовим документом, а в нас його зробили політичним. Тобто Верховна Рада написала безпідставні цифри, з якими ми тепер маємо думати, що робити. Чогось обґрунтованого в цьому документі, я не бачу. Тому мені й не дивно, що міністр фінансів його не підписав», – резюмував Ю.Кужелюк.

Нагадаємо, у міській раді Львова тривають слухання бюджету Львова на 2009 рік. Сесія Львівської міської ради, на якій розглядатиметься остаточний варіант загального фонду бюджету Львова на цей рік, відбудеться у понеділок, 12 січня. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *