ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали хочуть оскаржити в суді держбюджет-2009

Львівський портал

|

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді оскаржуватиме в судовому порядку результати голосування за державний бюджет на 2009 рік, оскільки голоси її двох народних депутатів було сфальсифіковано.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Павло Сулковських у прямому ефірі Рівненської облдержтелерадіокомпанії.

За словами П. Сулковського, двоє депутатів від фракції Партії регіонів Павло Корж та Володимир Гуреєв визнали, що не брали участі в голосуванні за проект держбюджету, а замість них проголосували інші депутати, використовуючи дублікати карток для голосування. Тому ці народні депутати невдовзі звернуться до суду, щоб визнати підсумки голосування недійсними, заявив П. Сулковський.

Як уже повідомляли, 26 грудня у Верховній Раді України 226-ма голосами (мінімально можливою кількістю)  ухвалено бюджет на 2009 рік. “За” нього також проголосували четверо депутатів від фракції Партії регіонів – П. Корж, В. Гуреєв Тарас Чорновіл та Василь Грицак.

Раніше про фальсифікацію під час голосування за бюджет заявив депутат від БЮТ Ігор Рибаков. За його словами, він особисто не голосував за цей документ, хоча його прізвище значиться в списку тих 226 народних депутатів, які підтримали цей закон. “Зараз я перебуваю на стаціонарному лікуванні в Трускавці із запаленням легень, тому не брав участі в сьогоднішньому сесійному засіданні парламенту”, – повідомив депутат.

Водночас голова ВР Володимир Литвин заявив про неможливість відкликання народним депутатом свого голосу за ухвалення закону про державний бюджет.  

„Голос народного депутата не відкликається, заяву можна написати й долучити її до історії”, – зазначив В. Литвин. За його словами, заявити про порушення під час голосування можна було одразу після процедури голосування, але цього не було зроблено.

„Нічого просто так у парламенті не відбувається, тому депутатам потрібно стежити за своїми діями”, – додав він.

Також Литвин пообіцяв, що призначить розслідування щодо процесу голосування народних депутатів за закон про держбюджет.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *