ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створять Громадський координаційний штаб захисту прав молоді на працю

Львівський портал

|

При управлінні у справах сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації буде створено Громадський координаційний штаб з питань захисту права молоді на працю в умовах економічної кризи. Про це повідомляє прес-служба  ЛОДА.

Мета цього проекту – впровадження ефективних механізмів захисту трудових прав молоді у Львівській області. Для  цього створять опорні пункти у районах для отримання звернень молоді про порушення її трудових прав, в тому числі – незаконних звільнень молоді, надання першочергових юридичних консультацій щодо захисту прав молоді на працю та залучення громадських організацій до юридичного супроводу порушених прав молоді, а також забезпечення діяльності громадського координаційного штабу з питань захисту права молоді на працю в умовах економічної кризи.

Управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА здійснюватиме загальну координацію проекту, збір і аналіз інформації, вироблення загальних рекомендацій щодо захисту прав молоді на працю, участь у підготовці посібника «Механізми захисту права молоді на працю» та сприяння у створенні механізмів активного відстоювання прав та законних інтересів молоді.

До цієї роботи управління планує залучити місцеві виконавчі органи влади і депутатів Львівської обласної ради, представників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центрів зайнятості та громадських організацій, громадських активістів і волонтерів для формування системних пропозицій та скоординованих дій щодо захисту трудових прав молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *