ОСТАННІ НОВИНИ

Україні дефолт не загрожує – Яценюк

Львівський портал

|

Екс-спікер українського парламенту і лідер громадського руху «Фронт змін» Арсеній Яценюк вважає, що дефолт Україні не загрожує. Про це він повідомив, відповідаючи на запитання журналістів під час телемосту між Львовом і Києвом.

На думку А.Яценюка, на ситуацію в Україні наступного року матимуть вплив кілька чинників. Передовсім, позитивно на економіку України може вплинути пожвавлення зовнішніх ринків, від яких наша держава дуже залежна. Крім того, у бюджеті на наступний рік має бути закладено мінімальні  гарантії на забезпечення державних та квазідержавних зобов’язань, щоби уникнути спекуляцій на цю тему.

Водночас лідер «Фронту змін» закликав до взаєморозуміння і ведення злагодженої політики з боку Мінфіну та НБУ, зважаючи на ті проблеми, що виникли внаслідок неузгодженості між цими відомствами цього року.

Ще одним фактором, який може вплинути на розвиток загальної економічної ситуації в Україні наступного року, є корпоративні борги українських компаній. За словами  А.Яценюка, українським компаніям варто уже розпочинати переговори про реструктуризацію своїх боргів, щоби уникнути корпоративних дефолтів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *