ОСТАННІ НОВИНИ

На стіні львівської багатоповерхівки намалювали кросворд

Львівський портал

|

У Львові з’явиться будинок, на стіні якого розміщено кросворд.  Відкриття арт-об’єкту «Кросворд» на стіні багатоповерхівки, що на вул. Сахарова, 82, відбудеться 29 грудня, – повідомляє прес-служба мистецького об’єднання «Дзиґа».

Цей концептуальний мистецький проект створено вперше не лише у Львові, але й в Україні.

Звичайна стіна коробки багатоповерхівки перетвориться на кросворд зі схованими іменами видатних українських митців, архітектурними термінами, категоріями мистецтва тощо. Відгадки можна буде дізнатись після заходу сонця, коли літери світитимуться. Кросворд створили багатомовним, щоб виконувати місію презентації українського мистецтва для іноземців.

Об’єкт стане підсумком цьогорічних акцій актуального мистецтва (contemporary-art), які відбувались у нашому місті («Холод», «Арт-депо», тиждень актуального мистецтва «7», концерти імпровізаційного джазу на фестивалі «Jazz Bez» та ін.).

Таким чином, на раніше непривабливому місці постане концептуальний арт-об’єкт, цікавинка для туристів та постійна мистецька гра, до якої залучатимуться мешканці та відвідувачі Львова.

Автором проекту є молодий львівський митець Сергій Петлюк. Куратором – директор мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіян Іващишин. Проект здійснюється за підтримки будівельно-інвестиційної компанії «Комфорт-Інвест».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *