ОСТАННІ НОВИНИ

Палац мистецтв планує укласти угоду з агенцією, яка співпрацює з ПінчукАртЦентром

Львівський портал

|

Новопризначений в. о. директора Палацу мистецтв Юрій Гнатковський свою діяльність на новій посаді розпочинає з часткового перепрофілювання закладу. Зокрема, як повідомив він журналістів сьогодні під час прес-конференції, одним із перших запроваджених нововведень будуть концерти львівських виконавців у конференц-залі палацу – камерного оркестру «Віртуози Львова», Павла Табакова, гуртів «Бурдон», «Орфей». Натомість у розклад виставок, складений ще без його участі, наразі не втручатиметься, хоча висловив бажання змінити концепцію осіннього та весняного салонів.

При Палаці мистецтв буде створено Агенцію промоції сучасного мистецтва, яка займатиметься промоцією львівських митців за кордоном (у переліку тих, чиї твори репрезентуватимуть за кордоном, пан Юрій назвав тільки музикантів).

Як розповів Юрій Гнатковський, приміщення палацу оглянули представники агенції, яка співпрацює з ПінчукАртЦентром і з якою Палац мистецтв планує підписати угоду: «Експозиційні площі представникам агенції сподобалися, однак у них є претензії до пожежної безпеки, системи охорони, освітлення тощо. Але ми сподіваємося, що угоду вдасться підписати».

Свою першу прес-конференцію у статусі керівника Палацу мистецтв Юрій Гнатковський провів разом з екс-директором Романом Наконечним. Пан Роман зазначив, що написав заяву на звільнення, оскільки в обласній раді почали висловлювати пропозиції щодо перепрофілювання Палацу мистецтв з установи культури в комунальне підприємство, що уможливило б процедуру банкрутства закладу. Юрій Гнатковський запевнив, що не планує вносити зміни до статуту щодо перепрофілювання Палацу мистецтв у комунальне підприємство. Також він не заперечує проти проведення в приміщенні палацу промислових виставок, ярмарків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *