ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі вийшли живими з палаючого помешкання

Львівський портал

|

Група школярів молодших класів пройшла перше тренування у єдиному на пострадянському просторі психолого-тренувальному центрі підготовки пожежних та рятувальних команд. Центр функціонує на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС, – повідомляє прес-служба університету.

Для школярів змоделювали надзвичайну ситуацію (пожежу у квартирі), а діти намагалися знайти вихід із «палаючого» помешкання. Весь цей час їх супроводжували різноманітні звукові та димові ефекти, вогонь.

Перед проходженням лабіринту дітей оглянув лікар, вони пройшли тестування у психолога. Лише після дозволу спеціалістів школярів допустили до тренінгу. Перед проходженням лабіринту провели інструктаж.          

Такі тренування є безпечними для дітей, адже за всіма їх діями пильно стежить фахівець університету, який і керує заняттям, а система відеоспостереження та датчики безпеки дозволяють повністю контролювати тренувальне середовище. У тренуванні взяли участь школярі третього класу Львівського загальноосвітнього закладу №53.

Фахівці університету безпеки життєдіяльності МНС спільно з освітянами розробляють спеціальні програми, аби зробити такі тренінги для дітей системними. Спочатку планують охопити навчальні заклади Львова та західного регіону, а в подальшому і усієї України.  В комплексі така робота озброїть дітей елементарними знаннями з питань безпеки життєдіяльності, зведе до мінімуму загибель та травмування під час реальної надзвичайної ситуації. Практична ж частина допоможе психологічно адаптуватися до дій в екстремальних умовах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *