ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства Львівщини почали вносити менше коштів у Фонд соціального страхування

Львівський портал

|

Внаслідок економічної кризи роботодавці Львівщини почали менше відраховувати коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Про це сьогодні повідомила під час засідання Львівського прес-клубу заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду Леся Захаревич.

За її словами, якщо ще у жовтні страхові внески підприємств становили 13,5 млн грн, то на сьогодні ця сума скоротилася до 11 млн.

«Ми намагаємося контролювати цю ситуацію. Зокрема накладаємо на роботодавців адміністративні штрафи, щоправда, вони дріб’язкові – від 136 до 250 грн, подаємо позови на них до суду, звертаємося до прокуратури та СБУ. Бо керівники таких підприємств повинні усвідомлювати свою відповідальність перед своїми працівниками», – розповіла Леся Захаревич.

Водночас начальник управління виконавчої дирекції Фонду Орест Климкович повідомив, що навіть не зважаючи на зменшення страхових внесків від підприємств та критичну ситуацію в економіці, вони все ж таки будуть здійснювати страхові виплати. Адже на обліку Фонду стоїть 76 тисяч страхувальників, завдяки яким вони надають послуги 14 тисячам потерпілих. Крім того, на сьогодні у районних і міських відділеннях Фонду перебуває близько 11 тисяч інвалідів різної категорії, з яких 9 тисяч інвалідів праці.

«Щомісяця ми виплачуємо понад 10 млн грн. Жодного випадку не було, щоб ми не виплатили страховки, і такого не буде», – зауважив О. Климкович.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *