ОСТАННІ НОВИНИ

До Дня Святого Миколая у Львові збирають подарунки для потребуючих дітей

Львівський портал

|

У рамках акції «Миколай про тебе не забуде» учні та студенти Львова до Дня Святого Миколая  збиратимуть подарунки для дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених чи багатодітних сімей та просто для дітей, до яких не приходить Миколай. Про це сьогодні повідомила координатор акції Олена Яремко.За її словами, особливістю цьогорічної акції є те, що молодь, незважаючи на сесію та економічну кризу, все ж таки долучається до цього заходу, збираючи солодощі, книжки, канцелярські речі та іграшки для близько трьох тисяч дітей.

«Акція відбувається майже у 45 середніх школах, ліцеях та гімназіях Львова. Крім того, акцію підтримали усі виші нашого міста. Сподіваємося, що цьогоріч, як і торік, помічниками Святого Миколая стануть десь біля 600 волонтерів», – розповіла Олена Яремко.

Зокрема долучитися до акції може кожен охочий львів’янин. Для цього потрібно зареєструватися на веб-сторінці www.mykolaj.com.ua або безпосередньо завітати до осередку АУМ «Світлиця», що на вул. Стрийській,22 та пройти спеціальний вишкіл волонтерів. На сьогодні, як повідомила координатор акції, вже зареєструвалося 300 волонтерів. Допомагати розвозити подарунки по квартирах зголосилися і Хюндай клуб Львова та Асоціація автоперевізників Львівщини.

«У зв’язку із кризою цьогоріч підприємців міста долучилося до акції мало. Наразі ми шукаємо ще водіїв, які допоможуть нам розвозити подарунки. Усі зібрані подарунки з 10 грудня будуть перевезені до «Фабрики Святого Миколая», де їх будуть упаковувати, а потім розвозити»,– повідомила О. Яремко.

Окрім того, у рамках акції «Миколай про тебе не забуде» вдруге пройде благодійний концерт «Рок-Збір», під час якого організатори мають намір зібрати кошти та подарунки малозабезпеченим дітям та передати до цієї «Фабрики». Концерт відбудеться цієї суботи о 17.00 в студентському клубі НУ «Львівська політехніка». На концерті виступатимуть такі гурти: «Ірій», «Кораллі», «Хуч», «Червоне», «Гравіцапа», «К-402», «Власне кажучи» та «Vox Populi». Вартість квитка становитиме 19 гривень. А вже у День Святого Миколая під час відкриття ялинки у центрі Львова волонтери даруватимуть цукерки та вітальні листівки усім перехожим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *