ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськість Львова вимагає повернути райради у місті

Львівський портал

|

Централізація влади у Львові досягла апогею, зараз усі важелі впливу на місто зосереджені у руках міського голови Андрія Садового та його команди, а місцеве самоврядування є справжнісіньким гальмом для суспільного розвитку, – у цьому впевнені Львівське міське об’єднання громадських організацій «Львівська громада» та громадсько-політичне об’єднання «Українська справа».

Представники громадськості вважають, що централізація влади у місті призвела до того, що львівські можновладці неспроможні контролювати поточні проблеми львів’ян – найбільше у житлово-комунальній сфері. Тому представники громадськості бачать лише один вихід: відновлення діяльності районних рад у Львові.

Як твердить голова ЛОГО Комітету виборців України Роман Кошовий, Львів є єдиним містом в Україні, яке, маючи районний поділ, не має районних рад. «Така ситуація є антиконституційною, а узурпація влади Андрієм Садовим доходить до абсурду, адже зараз він має повноваження обирати голів районних адміністрацій, хоча, відповідно до Конституції України, їх мають обирати районні ради», – наголошує пан Кошовий.

Таким чином представники громадськості вирішили розіслати очільникам Львівської міської ради, Верховної Ради України та Президентові України звернення з пропозицією змінити структуру представницької влади у Львові, сформувати на наступних виборах райради у Львові, вибори до місцевих рад проводити за мажоритарною системою, а також внести відповідні зміни до законів України. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *