Цьогоріч місто виділило на ремонти будинків ОСББ 2,5 мільйона гривень

Львівський портал

|

Більшість будинків ОСББ потребують капітального чи поточного ремонту, який мешканці не можуть самостійно провести. Тому цього року вперше для вирішення проблем ОСББ з міського бюджету виділено майже 2,5 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Ці кошти розподілили між 25 об’єднаннями. У 22-х будинках уже роботи закінчено. Наступного року для ОСББ у міському бюджеті планують закласти значно більше коштів для підтримки активних об’єднань.

«Для того, щоб отримати фінансову допомогу, члени ОСББ мають подати у міську раду заявку на виконання робіт та кошторис»,  – сказала завідувач сектора з питань ОСББ міськради Галина Когут.

До прикладу, на ремонт будинку на вул. Чернігівській, 21 з бюджету міста виділено 150 тис. гривень. «За ці кошти ми замінили покрівлю, відремонтували цоколь будинку, обмостки та каналізаційні відводи», – каже голова правління ОСББ «Зелений гай» Борис Шатковський.

«Ми вирішили, що ефективніше самим розпоряджатись коштами за квартирну плату, оскільки ЖЕК нам практично нічим не допомагав. За цей час встановили тепловий лічильник, відремонтували систему газопостачання та водовідведення, двічі білили сходові клітки. Два рази на рік проводимо загальну толоку», – додає Борис Шатковський.

Протягом цього року у Львові утворилося 45 ОСББ та організувалося 149 ініціативних груп. На сьогодні у місті їх функціонує 275.

Окрім того, для вирішення будь-яких питань ОСББ у міській раді працює «гаряча лінія» за тел. 297-59-95. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *