ОСТАННІ НОВИНИ

Вільних робочих місць на підприємствах Львівщини дедалі меншає

Львівський портал

|

За оперативними даними центрів зайнятості, на ринку праці Львівщини й надалі простежується тенденція до збільшення чисельності громадян, які звертаються задля пошуку роботи до служби зайнятості. Про це повідомляє ЗІК із посиланням на Львівський обласний центр зайнятості.

Так, станом на 2 грудня соціальні послуги надавалися 37,6 тис. незайнятих громадян, що на 3,8 тис. більше, ніж на початок листопада. Зокрема, така тенденція спостерігається у Львівському міському, Золочівському та Бродівському районних центрах зайнятості.

Разом з тим, незначно зменшилася потреба підприємств, установ та організацій у кадрах. Якщо на початку листопада працедавці заявили про необхідність 4,6 тис. працівників, то станом на 02.12.2008 року центри зайнятості оперують інформацією про наявність майже 3,8 тис. вільних робочих місць.

Аби уникнути напруги на ринку праці, обласна служба зайнятості організовує навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних за професіями та спеціальностями, які користуються попитом у працедавців. У грудні безробітні, для яких відсутні пропозиції прийнятної роботи, мають можливість освоїти фах кухаря, бармена з вивченням англійської та польської мов, продавця продовольчих товарів, манікюрниці, педикюрниці, бухгалтера з вивченням програми 1-С: Бухгалтерія та ін. Окрім цього, пошуковцям роботи пропонується участь в оплачуваних громадських роботах, що сприяє поліпшенню їхнього фінансового стану, а також надається можливість відкрити власний бізнес шляхом отримання одноразової виплати допомоги з безробіття.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *