ОСТАННІ НОВИНИ

Для підтримки та розвитку підприємництва розробили законопроекти для подолання кризи

Львівський портал

|

Держкомітет України з питань регуляторної політики та підприємництва спільно із урядом України розробив щодо кожної галузі низку законопроектів, які спрямовані на зменшення впливу фінансової економічної кризи. Новий законопроект не залишив осторонь і малий та середній бізнес. Про це сьогодні повідомив голова Держкомітету Костянтин Ващенко.  За його словами, законопроект, який стосується підприємництва України, сьогодні представили лідерам об’єднаних підприємців та роботодавцям Львівщини, і він отримав позитивні відгуки.

«Цей законопроект з мінімізації наслідків фінансової кризи на розвиток підприємництва в Україні вже відпрацьовано, він пройшов громадську експертизу. Підприємці Львівщини його оцінили», – повідомив Костянтин Ващенко.

Як розповідає голова Держкомітету, законопроект комплексний та передбачає внесення змін до 18 законодавчих актів.

«Перший блок стосується внесення змін до податкового законодавства. Зокрема, це декілька принципових речей, які, на наш погляд, дадуть змогу збільшити кількість витрат обігових коштів для підприємств і зменшити адміністративне навантаження на бізнес. Крім того, пропонуємо запровадити пільговий режим оподаткування тієї частини прибутку підприємств, яку спрямовують на такі цілі, аби пришвидшити амортизацію підприємств», – розповідає К. Ващенко.

«Також ми хочемо внести у законопроект відтермінування штрафних санкцій до фондів, зокрема до пенсійного, щоб ці кошти спрямовували на погашення заборгованості перед ним. Окремою темою в законопроекті є спрощення регуляторних, адміністративних і дозвільних процедур, надання кредитів тощо. Ми також робимо ще один крок зі створення електронної системи єдиного вікна під час реєстрації. Ця система дасть змогу зекономити час і сили підприємців», – додав Ващенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *