ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували книгу Ярослава Папуги про Голодомор

Львівський портал

|

У рамках вшанування 75-х роковин Голодомору в Україні Історична комісія наукового товариства ім. Шевченка, Львівське відділення Інституту української археології та джерелознавства ім. М.С.Грушевського НАН України та Видавництво «Астролябія» презентували книгу Ярослава Папуги «Західна Україна і Голодомор 1932-1933 років: Морально-політична і матеріальна допомога постраждалим».

У ґрунтовній монографії, що підсумовує багаторічні дослідження науковця Ярослава Папуги, розглядається реакція західноукраїнського суспільства на Голодомор. Багато уваги приділено розповсюдженню поза межами Радянського Союзу інформації про національну трагедію 1932-1933 років, описуються заходи порятунку постраждалих та акції протесту в містах і селах Галичини й Волині супроти насильницької політики сталінського режиму.

Монографія Ярослава Папуги є вагомим внеском у сучасні дискусії в Україні та поза її межами щодо причин, перебігу й наслідків Голодомору, а також формуванню історичної пам’яті українського народу про трагічні події 1932-33 років, як важливої складової його само ідентифікації в умовах глобалізації.

Видання розраховане не тільки на фахівців з модерної історії України, але й учителів шкіл, викладачів вищих і середніх спеціальних навчальних закладів та усіх тих, для кого небайдужою є тема Голодомору в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *