ОСТАННІ НОВИНИ

Україна своєчасно розраховується за газ - Тимошенко

Львівський портал

|

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що Україна своєчасно оплачує спожитий російський газ. Про це вона заявила сьогодні на брифінгу, передає кореспондент «proUA».«Все, що сьогодні Україна споживає у вигляді природного газу, – нормально і своєчасно оплачується», – заявила прем’єрка.

В той же час вона відзначила, що деякі питання між Газпромом і «Нафтогазом» виникають щодо закачування природного газу в українські сховища.

«Річ у тому, що у всі минулі роки закачування газу в сховища закінчувалося 15 жовтня. Після 15 жовтня починалося технічне вилучення газу. Але у зв’язку з тим, що сьогодні і ЄС, і Україна в результаті світової фінансової кризи істотно зменшили споживання газу, а також ще через теплу погоду, це призвело до того, що закачування газу потрібно було продовжити і в жовтні, починаючи з 15 жовтня, і повністю весь листопад. Такого не було практично ніколи», –  відзначила Тимошенко, додавши, що додаткове закачування газу вимагає додаткового фінансування.

Глава уряду відзначила, що вчора керівники «Нафтогазу» і Газпрому провели переговори, «де були знайдені підходи з врегулювання цього питання».

«Що стосується платоспроможності України як партнера із споживання російського газу, ми виконуємо свої зобов’язання і їх виконуватимемо», – підкреслила Тимошенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *