ОСТАННІ НОВИНИ

Туристам на Личаківському цвинтарі пропонують екскурсії на електромобілі

Львівський портал

|

Від завтра туристи та відвідувачі Личаківського цвинтаря зможуть здійснити екскурсію територією кладовища на електромобілі, передає прес-служба Львівської міської ради. Таку машину купили в Італії за понад 80 тис. грн.

«Електромобіль негабаритний, що важливо, адже на Личакові вузькі алеї і багато туристів. Він може перевозити разом з водієм-екскурсоводом 6 осіб. Наразі така машина в нас одна. Якщо буде потреба, то замовимо причіп цієї ж фірми для перевезення туристів. Це  достатньо потужна машина, яка не боїться ожеледиці і без проблем виїжджає на підйоми на території цвинтаря», – каже директор музею-заповідника «Личаківський цвинтар» Ігор Гавришкевич.

Уже невдовзі електромобіль буде обладнано аудіотехнікою з голосовим озвученням. «Електромобіль стане конкурентом екскурсоводам. Адже записана інформація буде добре продуманою, без будь-яких помилок, і не виходитиме за рамки історичного матеріалу. Її перекладуть на кілька мов: польську, російську, англійську, французьку, німецьку. Ми також припускаємо, що записану інформацію доповнюватимуть коментарі екскурсовода. А можливо, сам автомобіль виконуватиме роль екскурсовода. Адже рухатиметься повільно, і група туристів може йти поруч і слухати інформацію, яка лунатиме з машини», – додає Ігор Гавришкевич.

Що стосується вартості, то оплата за одне місце в електромобілі становить 10 гривень. Безоплатно електромобіль надаватимуть для перевезень делегацій та інвалідів, які не можуть пересуватися самостійно по території Личакова.

Уже складено маршрути, за якими курсуватиме електромобіль. Їх є  два: менший і більший, тривалістю 20 – 30 хв. та 30 – 40 хв відповідно. Згодом буде розроблено ще один маршрут. Екскурсія коштує 50 грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *