ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч 33 підприємства Львівщини визнано банкрутами

Львівський портал

|

З початку року підприємства-боржники, які перебувають у процедурах банкрутства, погасили податковий борг на суму 3,9 млн грн. Про це повідомляють на сайті ДПА у Львівській області.

Станом на початок листопада господарські суди Львівщини порушили загалом, враховуючи попередні роки, 180 справ про банкрутство підприємств-боржників. Сума визнаних судом кредиторських вимог органів ДПС становить 104,1 млн грн. Сума податкового боргу підприємств-боржників, проти яких порушено справи про банкрутство, на 1 листопада становить 245,9 млн грн. Загалом, за 10 місяців 2008 року ці підприємства, які перебувають у процедурах банкрутства, погасили свої податкові борги на загальну суму 3,9 млн грн.

Податкові органи проводять постійну роботу з ініціювання процедури банкрутства підприємств, які не здійснюють впродовж тривалого часу сплати податкових зобов’язань. Так, відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» цього року порушено справи про банкрутство проти 55 платників на загальну суму податкового боргу 45,9 млн грн, з яких за заявами органів ДПС –  36 боржників на суму 43,6 млн грн.

Крім того, цьогоріч банкрутами визнано 33 підприємства, сума кредиторських вимог яких становить 18,1 млн грн, з них за статтею 52 (у разі відсутності керівних органів юридичної особи) – 13 підприємств, сума кредиторських вимог яких становить 2,4 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *