ОСТАННІ НОВИНИ

На конкурс «Львівська Пательня» вже зголосились 40 кухарів

Львівський портал

|

Сьогодні ввечері закінчується прийом заявок на участь в першому міському конкурсі кухарів «Львівська Пательня». У рамках конкурсу буде вперше визначено найкращого кухаря Львова. Захід організовувала Львівська міська рада та Гільдія Рестораторів Львова, передає прес-служба ЛМР.

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно сьогодні до кінця дня надіслати фотографію приготованих других м’ясних страв на адресу пл. Ринок, 1, управління економіки Львівської міської ради з позначкою «Львівська Пательня».

Як стало відомо від організаторів, вже близько 40 кухарів зголосились та подали усі необхідні фото та рецептуру. Серед представлених страв, згідно з правилами конкурсу, є вироби із баранини, телятини, свинини, дичини та птиці.

Нагадаємо, що це перший етап. Його оцінювання відбуватиметься за такою схемою: рецептура за технологічною картою – максимум 50 балів, зовнішній вигляд страви за фото – максимум 50 балів.

Натомість у фіналі приймуть участь 6 кухарів, страви яких на першому етапі набрали максимальну кількість балів.

У фіналі конкурсанти виступають парами – по двоє, кожному з них на своєму робочому місці необхідно буде приготувати конкурсну страву «з-під ножа» в присутності журі. На приготування відведено до 60 хвилин. За цей час конкурсант готує дві порції страви.

Фінал оцінюватиметься за такою методикою: техніка роботи з заявленими продуктами – максимум 10 балів, смакові якості страви – максимум 30 балів, декорування страви – максимум 20 балів.

 До складу журі  увійшли  шеф-кухар «Прем’єр Палац 5» Алан Ренью,  член Гільдії шеф-кухарів Росії, голова представництва «Раціональ» в Україні Дан Марценюк, шеф-кухар ресторану «Нобу» (Київ) Юрій Приємський,  головний редактор журналу «Ресторатор» (Київ) Олена Тарасова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *