ОСТАННІ НОВИНИ

ТЕЦ-1 цього місяця святкує ювілей – 100 років

Львівський портал

|

8 листопада найбільшому об’єкту теплопостачання у Львові ТЕЦ-1 виповнилося 100 років, щоправда, святкування перенесли на 22 грудня. Про це сьогодні повідомив технічний директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Роман Мозіль.

Впродовж століття Львівська теплоелектроцентраль-1 забезпечує теплом і гарячим водопостачання помешкання львів’ян. Зокрема ТЕЦ-1 транспортує теплову енергію до бойлерних ЛМКП «Львівтеплоенерго» в Франківському, Сихівському, Личаківському районах Львова, що складає 30% від усього теплопостачання міста. А за рахунок порівняно низької собівартості теплової енергії виробленої ТЕЦ-1 зменшується загальний тариф ЛМКП на тепло для споживачів всього підприємства.

«Щоправда на сьогодні через поважний вік обладнання на цьому об’єкті застаріло, і воно потребує суттєвої реконструкції та модернізації. Відповідно повна реконструкція ТЕЦ нам обійдеться дуже дорого, у сотні мільйонів, тому ми шукаємо інвесторів, які би нам дали ці кошти», – розповів Роман Мозіль.

«На майбутнє ТЕЦ має перспективи, навіть затверджено програму його розвитку. Оскільки об’єкт знаходиться у житловому масиві, він надалі працюватиме на газу, а не на вугіллі», – додав Р. Мозіль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *