ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські компанії готові допомогти Львову із фінансуванням проекту «Євроколія»

Львівський портал

|

Австрійська компанія «Райффайзен Інвестментс» готова залучати інвесторів у проект «Євроколія». Про це «Львівському порталу» повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Компанія «Райффайзен Інвестментс» пропонує виступити фінансовим радником у питаннях залучення фінансування. Про це стало відомо із зустрічі у Відні начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Сергія Кіраля і директора напряму корпоративного фінансування «Райффайзен Інвестментс» Паула Треммела.

Орієнтовна вартість проекту оцінюється в понад 500 млн євро. Згідно з проектом передбачається будівництво вузької колії європейського стандарту (ширина1435 мм) від кордону з Польщею до Львова. Загальна протяжність колії 75 км.

«Райффайзен Інвестментс» пропонує виступити радником в залученні коштів до «Євроколії». Фахівці «Райффайзен Інвестментс» готові також допомогти місту із стратегічним шляхом реформування системи теплопостачання з залученням приватних інвесторів, що дозволить місту повністю перевести цю сферу на самоокупність без бюджетного фінансування», – зауважив Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що на сьогодні вже реалізується перший етап «Євроколії». Відповідно до нього передбачається розробка концепції проекту, що дасть відповідь на питання технічної та економічної доцільності реалізації «Євроколії». Уряд Голландії виділив на виконання концепції 133 тисячі євро додаткового фінансування. Інша частина суми буде дофінансовуватись за рахунок спонсорів. Концепцію буде розробляти консорціум голландських компаній «Моварес» і «НЕА».

Як зауважують європейські посадовці, «Євроколія» сприятиме європейській інтеграції України і вирішить більшість питань з перевезенням фанів під час проведення матчів Євро-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *