ОСТАННІ НОВИНИ

Італійський дворик експонував фотовиставку «Збудована вірою»

Львівський портал

|

В рамках Дня всенародного вшанування пам`яті жертв політичних репресій в Україні управління соціального захисту Львівської міської ради та Постуляційний Центр УГКЦ організували фотовиставку «Збудована вірою». Про це повідомляє прес-служба ЛМР. Виставку фотографій про підпільне служіння УГКЦ українському народові в часи комуністичного режиму можна відвідати вже від сьогодні і до 23 листопада в Італійському дворику Львівського історичного музею.

Експозиція нараховує близько 60 світлин, що походять з приватних колекцій, архівів різних чернечих згромаджень та Постуляційного Центру УГКЦ. Основна тема фотовиставки – видатні постаті та знакові моменти з новітньої історії Української Греко-Католицької Церкви ІІ половини ХХ століття (40-80 рр).

«Особливе місце в експозиції займають світлини, які змальовують способи «катакомбного» служіння та з табірного життя греко-католиків, ув’язнених та засланих за вірність своїй Церкві в непрохідну сибірську тайгу і вічну мерзлоту Крайньої Півночі. У цьому контексті невидимі, але дієві молитовні зусилля десятків тисяч репресованих греко-католиків є воістину «золотою сторінкою» історії України у ХХ сторіччі», – повідомив голова Постуляційного Центру УГКЦ о. Роман Тереховський.

Водночас начальник управління соціального захисту Наталя Федорович зауважила, що світлини про підпілля УГКЦ є великими раритетами з огляду на обставини часу і місця.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *