ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко просить Світовий банк допомогти матеріально

Львівський портал

|

Україна в умовах негативного впливу на економіку світової фінансової кризи розраховує на підтримку Світового банку.

Як передає УНІАН, про це сьогодні під час зустрічі з директором Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартіном Райзером заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

«Ми дуже хотіли б зараз відпрацювати всі нюанси, умови й процедури, щоб Україна мала змогу одержати фінансову підтримку», – заявила Ю. Тимошенко, зазначивши, що надання коштів Світовим банком зі ставкою до 5% вигідно для України.

Прем`єр підкреслила, що на сьогодні вже напрацьовано співробітництво за проектами розвитку «Укрзалізниці» та будівництва доріг у східному регіоні України. За словами Ю. Тимошенко, кошти Світового банку можуть бути використані й для стабілізації банківської системи.

Прем`єр-міністр акцентувала успішну співпрацю України й Світового банку, починаючи з 1992 року, зазначивши, що за цей період банк надав Україні у вигляді інвестицій та підтримки бюджету 5 млрд дол.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд доларів США з метою зміцнити довіру у фінансовому секторі й допомогти економіці країни, що постраждала в результаті світової фінансової кризи. Програму розраховано на два роки. Національний банк уже отримав перший транш кредиту МВФ у розмірі 4,5 млрд доларів для підтримки стабільності національної валюти й рекапіталізації банків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *