ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці Львівщини вважають дії Садового щодо рекламних носіїв неправомірними

Львівський портал

|

Комітет підприємців Львівщини стурбований ситуацією, що склалася в міській раді Львова навколо питання про порядок встановлення вивісок та надання місць для розміщення спеціальних конструкцій зовнішньої реклами. Про це повідомляє прес-служба Комітету підприємців Львівщини.

Як ідеться в повідомленні, Комітет підприємців, безперечно, не проти підвищення тарифів на рекламні носії. Однак вимагає, аби дії влади були законними і не посилювали впливів кризи на розвиток місцевого підприємництва. Йдеться про рішення, що прийняв 31 жовтня міськвиконком «Про порядок надання місць для розміщення спеціальних конструкцій зовнішньої реклами», яке грубо порушує норми Конституції України. Адже, за законодавством, регуляторні акти, прийняті органами місцевого самоврядування, повинні оприлюднювати в друкованих ЗМІ відповідних рад. У разі їх відсутності – у місцевих друкованих ЗМІ, не пізніше 10 днів після підписання. Публікації в газеті «Ратуша», офіційного друкованого органу Львівської міської ради, немає донині. А отже, запевняють вони, рішення незаконне у пункті 1, де йдеться про набрання ним чинності з 1 листопада 2008 року. Власне, через збільшення розміру оплати за розміщення рекламних конструкцій рекламним агенціям доведеться переукладати договори зі своїми клієнтами. Очевидно, що це неможливо зробити протягом одного дня. Для виконання цього рішення потрібен розумний термін, а саме – не менше одного місяця.

Також Комітет повідомляє, що вони звернулися з проханням про підтримку в захисті прав підприємців до Представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Львівській області, обласної прокуратури та фракцій Львівської міської ради. Депутати міської ради розглянули це звернення, звернення Держкомпідприємництва та протест прокурора і скасували рішення міськвиконкому. Однак мер Андрій Садовий наклав вето на рішення міської ради. Таким чином, підприємці Львівщини переконалися, що навіть дрібні питання влада міста вирішує непрозоро, ігноруючи права кожного підприємця.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *