ОСТАННІ НОВИНИ

«Горянин» по-львівськи. Залишитися має один

Львівський портал

|

Ні дня без суперечок – такий девіз, схоже, обрали обласні обранці Львівщини. Очевидно, що й наступна сесія облради не проходитиме в спокійному режимі. І навіть перед загрозою економічної кризи, що «несподівано» насунулася на нашу державу й регіон зокрема, вони не зможуть зосередитися виключно на вирішенні господарських питань. Щобільше, під соусом порятунку від цієї загрози та зменшенням бюджетних витрат депутати втягуються у чергові політичні ігрища. З першого погляду, добрі починання щодо зменшення видатків ради через скорочення двох із трійці заступників голови ЛОР, які першими «підкинули» місцеві уенпівці, а за ними підхопили бютівці, насправді мають шанс розвинутися у тривалу епопею. Навряд чи будь-яка з партій, чиї представники свого часу отримали шанс красуватися у сесійній залі на чільному місці поряд зі спікером обласної ради, свідомо піде на уступки і «здасть» свого заступника. Зважаючи на попередню історію подій у Львівській облраді, процес «обрізання» числа заступників радше обмежиться з’ясовуванням, хто більший дурень, а кого більше люблять люди (тобто яку політичну силу).

Недаремно першими заговорили про доцільність скорочення двох заступників власне у середовищі УНП, себто у партії, котра не дослужилася до свого представника у рядах заступників. Водночас уенпівці згадали також про чималі витрати, і про узгодження керівного складу ЛОР із законом. Нібито 300 тисяч гривень на утримання заступників голови обласної ради у попередні два з половиною роки не було суттєвою сумою і проблема загострилася, коли в країну постукала економічна криза. Чи то пак, до сьогодні не важливим був факт, що структура ради дещо суперечить законодавству. Зате саме тепер «обласний провід УНП закликає депутатів Львівської обласної ради не зволікати і, як один із варіантів, розглянути це питання на позачерговій сесії ради».

Зі свого боку, і бютівці вирішили не відставати, аби їм злостивці не змогли закинути, що вони буцімто не дбають про економію бюджетних коштів. Тож президія фракції БЮТ, не гаючи часу, підтримала ініціативу колег щодо оптимізації роботи усіх структур облради. «Сердешні» вирішили не лише економити на заступниках, а й під шумок швиденько втрусити кількість комісій облради – через їхнє злиття. І так, щоб не порушувати логіки своїх кроків, фракція БЮТ запропонувала ще й переформатувати міжфракційне об’єднання «Наша Україна» в одну фракцію. І знову ж таки – як цього вимагає закон.
Слава Богу, що хоч час від часу наші райці згадують про вимоги законодавства й про економію суспільної скарбниці, котра зветься бюджетом. Однак дуже прикро, що й такі світлі наміри їм під силу знівелювати у боротьбі за визначення, хто ж залишиться на чільному місці. Себто, представник якої фракції і надалі матиме змогу перешіптуватися з головою ради під час сесійного таїнства.

Хоча, можливий варіант із серії «best». Тобто пристрасті можуть розгорітися до такого ступеня, що іншого виходу у 120 обранців сонячної Галичини не буде, аніж повністю й докорінно змінити весь керівний склад ради. Єдине питання, скільки часу на це їм знадобиться і коли власне візьмуться розглядати менш цікавих за емоційним наповненням господарських питань.

 

Фото ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *