ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбудеться IX Міжнародний конкурс української мови ім. Петра Яцика

Львівський портал

|

IX Міжнародний конкурс української мови імені Петра Яцика пройде 29 листопада в усіх районах та містах Львівської області, передає прес-служба ЛОДА. Мета конкурсу – сприяти утвердженню державного статусу української мови, підвищувати її престиж серед молоді.

Два дні тому у Верхньому Синьовидному Сколівського району відбулося народне віче, приурочене Дню української писемності та мови і відкриттю IX Міжнародного конкурсу української мови імені Петра Яцика. Цього ж дня урочистості з нагоди відкриття обласного етапу конкурсу відбулися в народному домі «Бескид» (Сколе).

Довідка: Петро Яцик народився 1921 року в селі Верхньому Синьовидному Сколівського Львівської області. У 1940 – 1942 рр. працював на залізниці помічником машиніста, потім – інспектором в олочарській школі на Тернопільщині. У 1944 р. виїхав до Німеччини, де з 1945 до 1947 року вчився в Українському технічно-господарському інституті в Регенсбурзі. З 1949 року жив у Канаді. У 1950 р. заснував книгарню "Арка", а в 1956 – власну будівельну фірму Prombank Investment Limited. Із шістдесятих років займався доброчинністю, був засновником і президентом Міжнародного фонду "Ліга українських меценатів", одним з фундаторів інституту Українських студій Гарвардського університету (США) та інших навчальних, просвітницьких і культурних закладів за кордоном. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *