ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА хоче запровадити на Львівщині систему накопичувального фонду

Львівський портал

|

Львівська обласна державна адміністрація хоче впровадити на Львівщині автоматизовану систему накопичувального фонду як другого етапу пенсійної реформи в Україні. Про це сьогодні повідомив заступник голови ЛОДА Ярослав Кашуба.

Як розповів Я. Кашуба, автоматизована система накопичувального фонду вже була апробована 2006 року у Сокалівському та Жидачівському районах Львівської області. Щоправда, під час цього експерименту використовувалися віртуальні кошти, і вона була дієвою, тому тепер Львівська ОДА пропонує Державному пенсійному фонду впровадити цю систему вже із наявними реальними грошима.

«Автоматизована система накопичувального фонду під час експерименту  зарекомендувала себе позитивно, тому її варто реалізувати, бо це програмне забезпечення

дасть можливість кожному отримати більший розмір пенсії», – повідомив Ярослав Кашуба.

Однак, аби ця програма запрацювала, начальник головного управління Пенсійного фонду у Львівській області Олександр Другов зауважив, що в Україні повинна бути економічна стабільність, зростання соціального забезпечення населення та бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду. Тому на другий етап пенсійної реформи слід очікувати не раніше 2010-2011 років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *