ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначать 135-у річницю від дня народження Івана Боберського

Львівський портал

|

14 листопада у Львівському державному університеті фізичної культури пройдуть масштабні урочистості з нагоди 135-ї річниці від дня народження батька українського тіловиховання, організатора сокільсько-січового руху, автора назви «Пласт» Івана Боберського (1873–1947). Про це повідомляє інформаційно-аналітичний відділ університету.

Урочистості відкриються о 10:00 покладанням квітів до меморіальної дошки Іванові Боберському на вулиці Кирила та Мефодія.

О 12:00 у актовому залі головного корпусу ЛДУФК розпочнеться урочиста академія, почесними гостями якої стануть заступник міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Ілля Шевляк, голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник.

Почесним гостем урочистостей стане президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. О 17:00 відбудеться інавгурація пана Бубки на Почесного доктора Львівського державного університету фізичної культури. Звання Doctor Honoris Causa в ЛДУФК присвоюють видатним вченим, громадським та спортивним діячам за вагоме сприяння та значний особистий внесок у розвиток ЛДУФК та зміцнення його авторитету як навчально-освітнього закладу.  Першим Почесним доктором університету став президент Національного Комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Іван Боберський є автором підручників з фізичного виховання молоді. Відтак у найближчих планах керівництва університету – сприяння у їх перевиданні та поширенні. «Постать Івана Боберського для українців має стати знаковою. Для розвитку українського фізичного виховання його вклад є фундаментальним. Не можна забувати і про його духовних дітей – січових стрільців, які своєю мужністю та силою духу розбудили українців до визвольної боротьби. Саме тому вважатимемо честю для нашого навчального закладу мати такого покровителя, як Іван Боберський, і сподіваємося, що у скорім часі університет носитиме його ім’я», – зазначає проректор з виховної роботи та зв’язків з громадськістю ЛДУФК Ярослав Тимчак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *