ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко провів нараду за участі голови Львівського обласного товариства незрячих

Львівський портал

|

З ініціативи голови Львівського обласного товариства незрячих Оксани Потимко минулого тижня в Києві відбулася нарада за участю Президента України Віктора Ющенка та членів Кабінету Міністрів щодо комплексного вирішення проблем незрячих. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Під час наради обговорювали питання фінансування непромислової групи УТОС (обласних і первинних організацій, бібліотек, будинків культури, медпунктів), доступності освіти, проведення ранньої реабілітації незрячих, встановлення озвучених світлофорів, рельєфних обмежувачів на східцях будівель, пільгового або безкоштовного оперативного втручання та протезування для інвалідів зору, подолання проблем дезінтеграції осіб із вадами зору, виготовлення пристосованих для незрячих грошових знаків тощо. За результатами наради Президент України доручив профільним міністерствам займатися вирішенням обговорюваних проблем.

«Це найкращий досвід, коли рішення допомогти незрячим приймають за участі незрячих. Зустріч тривала понад три години. Ми обговорювали варіанти інтеграції незрячих у суспільство, виокремили, чого найбільше потребує незряча особа сьогодні і як цього досягти. Особливістю зустрічі стало те, що кожне питання вирішували в комплексі», – повідомила голова правління ЛОО УТОС Оксана Потимко.

Участь у зустрічі взяли члени Кабінету Міністрів України, зокрема міністри Іван Вакарчук, Василь Вовкун, Василь Князевич, Людмила Денисова та ін., голова Нацбанку України Володимир Стельмах. З боку незрячих були присутні голови правління Львівської та Волинської обласних організацій Українського товариства сліпих, інваліди зору Оксана Потимко та Юрій Симончук.

Президент України Віктор Ющенко пообіцяв відвідати інтегрований концерт «Відчинилося життя» 3 грудня  в Українському домі, у якому братимуть участь найкращі незрячі виконавці з різних регіонів держави, зірки української естради (Оксана Білозір, Ніна Матвієнко, Леся Горова, Павло Табаков) та оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *