ОСТАННІ НОВИНИ

Ідею з дочасними виборами президенту підкинули, аби його дискредитувати – Томенко

Львівський портал

|

БЮТ почне готуватися до виборів, коли побачить фінансову та економічну стабільність в Україні. Про це сьогодні на прес-конференції у Львові заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

«Як тільки ми побачимо, що починається економічна та фінансова стабілізація в країні, то хоч наступного дня почнемо займатися фінансуванням виборчої кампанії», – заявив Микола Томенко.

За його словами, основне завдання БЮТу на сьогоднішній день – зробити все можливе, щоб парламент був допоміжним механізмом для ухвалення антикризових законопроектів.

Він гарантує, що БЮТ надасть необхідні голоси, аби у парламенті пройшов будь-який законопроект, спрямований на подолання кризи.

«Якщо ж нам не вдасться зробити парламент ефективним, то наша пропозиція залишається незмінною: проведення дочасних парламентських виборів має бути одночасним з президентськими. Хай ЦВК чи Конституційний Суд приймуть рішення. Не важливо, чи це буде кінець грудня, чи початок січня. Хай визначаться з чіткою датою, і того дня проводитимемо дочасні вибори», – додав Томенко.

Він зазначив, що зараз негативно звучать аргументи опонентів, ініціаторів виборів, які кажуть, що якщо в березні будуть вибори, то допоки створиться коаліція, розпочнеться президентська виборча кампанія. «А там новий президент, який, очевидно, може не знайти мови з парламентом, тоді ще одні парламентські вибори. Думаю, ми не настільки стабільна країна, щоб дозволити щопівроку проводити дочасні вибори. Після того, як стартує президентська кампанія, і у випадку неефективності діяльності парламенту, можна синхронізувати та провести вибори парламентські і президентські у січні 2010 року», – сказав заступник голови ВРУ.

Водночас він припустив, що ідею з виборами президенту підкинули далеко не дружні йому радники. «Ця ідея, яку дали президентові з виборами, спрямована на дискредитацію президента. Коли ґарант виступає з ідеєю, яку підтримують три відсотки громадян, це значить, що він як ініціатор абсолютно неприйнятної суспільством ідеї втрачає свої позиції. Ми як серйозна політична сила не можемо будувати стратегію розвитку України в інтересах 3 % громадян», – резюмував Микола Томенко. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *