ОСТАННІ НОВИНИ

Схему розміщення МАФів мають розробити до 10 листопада

Львівський портал

|

Львівська міська рада закликає громадськість, депутатські комісії та районні адміністрації до обговорення нової схеми розміщення МАФів у Львові, передає прес-служба ЛМР.

У місті зараз триває робота з їх упорядкування, результатом якої повинна стати випрацьована перспективна схема їх розміщення. Вона дасть змогу визначити законні МАФи на території Львова, впорядкувати їх відповідно до належного зовнішнього вигляду та надати можливість підприємцям прозоро вести цей бізнес.

Схему планують розробити до 10 листопада. До 20 листопада триватиме її обговорення в депутатських комісіях та районних адміністраціях.

Вже після 20 листопада схему буде представлено на розгляд громадськості. Зокрема, її буде розміщено на офіційному сайті Львівської міської ради.  

Згідно зі схемою, до МАФів визначено містобудівні, архітектурні та соціально-функціональні критерії. До містобудівних критеріїв належать обмеження в розміщенні малих архітектурних форм у межах історико-архітектурної заповідної території міста, на основних магістральних вулицях, площах, проспектах, бульварах, парках та скверах.

До архітектурних критеріїв – відповідність зовнішнього вигляду малих архітектурних форм характеру історично сформованого міського середовища та зонування міста, відповідність зовнішнього вигляду малих архітектурних форм погодженому типовому паспорту прив’язки.

До соціально-функціональних критеріїв належать дотримання спеціалізації малих архітектурних форм відповідно до дефіциту видів послуг; недопустимість розміщення малих архітектурних форм, що торгують тютюновою та алкогольною продукцією, на визначеній віддалі від навчальних закладів.

Детальніше з вимогами до розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові можна ознайомитись в Ухвалі № 1470 від 27.12.2007.

Станом на 1 жовтня у Львові працює 1638 МАФів, і лише 992 з них мають дозволи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *